Ezért válassz minket
Hol takarítunk
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
BLOG
Kiadó Eladó
m2

Környezetbarát takarítás

Miben különbözik az egyetlen körforgásos tisztítószer a többi környezetbarát tisztítószertől?

Vissza
Miben különbözik az egyetlen körforgásos tisztítószer a többi környezetbarát tisztítószertől?

Sokan gondolják tévesen, hogy ha valami környezetbarát, az újrahasznosított. Azt is, hogy ami környezetbarát, az fenntartható. És még azt is, hogy ami környezetbarát, az részt vesz a körforgásban. Hát NEM. Milyen különbségek lehetnek a környezetbarát termékek között?

Miben különbözik egy újrahasznosított termék a többi környezetbarát terméktől?

A cikksorozat első részében már kiderült, hogy milyen óriási különbség van újhasznosított jelzőkkel ellátott termékek között. Hiszen melyik környezetbarátabb? Az a termék, amelyiknek a csomagolása újrahasznosított PET-palack, miközben a palack tartalma környezetterhelés útján jött létre? Vagy az a termék, amelyiknek nemcsak a csomagolása újrahasznosított, hanem már maga a tartalma is? Erről itt olvashatsz: Miben különbözik egy újrahasznosított termék a többi környezetbarát terméktől?

Mit jelent a természetes körforgás?

Már kisiskolás korunkban megtanították a természet körforgását. Például a víz körforgása során a bolygónk felületének 70%-át borító vízfelület a Nap energiájának hatására felmelegszik és párologni kezd. A víz a légkörbe kerülve felhőket képez, majd csapadék formájában visszakerül az óceánjainkba. Egy kisebb része a szárazföldre esik, ahol útja a folyókon keresztül visszavezet a tengerekbe. Vagyis a csapadékvíz 98%-a ilyen állandó körforgásban van. Mindössze 2%-a az a vízmennyiség, amely beszivároghat a talajba és a növényeket táplálja. A növények és az állatok pedig felhasználják, majd leadják a vizet, amely így szintén visszajut a körforgásba. 

Mit jelent a CYCLE körforgás?

A CYCLE is a vizet hasznosítja, ahogy a természet is. Csak a CYCLE az emberek által használt vizet forgatja és hasznosítja újra és újra. Hogyan? A budapesti emberek által elhasznált vizet egy szennyvíztisztító gyűjti össze, ahol megtisztítják, hogy ne szennyezze a környezetet. A tisztítás során egy szervesanyag-keverék képződik: a biomassza. Ezt baktériumok bontják tovább szerves savakra és tisztított vízre. Ez adja a CYCLE tisztítószerek tartalmának 90%-át. Még néhány természetes összetevő adódik ehhez, és kész is az újrahasznosított tisztítószer. Majd takarítás után ezek a lefolyóba kerülnek, amikor kiöntöd az elhasznált vizet, a felmosóvizet, és leöblíted a WC tisztítót. Tehát a tisztítószer visszakerül elhasznált vízként a CYCLE csapatához, és kezdődik minden elölről.

De sokakban felmerül, hogy egy szennyvíz mennyire tisztítható meg? Erről szól majd a blog következő cikke: Szennyvízből ivóvíz, amelyet még Bill Gates is megivott.

A CYCLE körforgás nem elvesz a környezettől, hanem inkább ad

A növényi alapú tisztítószerek alapanyagául szolgáló növények az élelmiszer-termesztés elől veszik el a termőföldeket, vagy erdőirtással szereznek erre területeket. Kimerítik a termőföldek ásványianyag-tartalmát, az öntözésekkel jelentősen megcsapolják a véges édesvízkészletet, majd a növények gépi feldolgozásával és szállításával a levegőt is szennyezik.

Eközben a Cycle termékek is természetes alapanyagúak, de nem zsigerelik ki a talajt, egyetlen csepp édesvizet sem igényelnek, és az alapanyagok el sem hagyják Budapestet. Sőt! Nemcsak, hogy nem terhelik a környezetet, hanem épp ellenkezőleg: táplálják. Hiszen a CYCLE a gyártás során amellett, hogy megújuló energiaforrást termel (biogáz), még egy kitűnő, szerves növényi tápoldatot is előállít (huminsav), amellyel a termőföldeket táplálni lehet, nem pedig kizsákmányolni.

Mit jelent tehát a körforgásos termék?

A körforgásos termék az alapanyagai újrahasznosítását végzi el, vagyis visszakeringeti őket a rendszerébe: a nyersanyag → késztermék → hulladék → nyersanyag folyamatában.

Ismersz más körforgásos márkát?

Fontos, hogy a körforgás szemlélete ne merüljön ki a csomagolóanyagok kiválasztásában, hanem maga a termék legyen körforgásos. Milyen körforgásos márkákat ismersz? Nevezd meg hozzászólásban!

Vissza

Legyen Ön is elégedett ügyfelünk!

Kérje ajánlatunkat most!