Ezért válassz minket
Hol takarítunk
Szolgáltatásaink
Rólunk
Kapcsolat
HU EN
Hívjon minket!
Kiadó Eladó
m2

Fenntarthatóság

Hogyan lehet környezetbarát a karácsony?

Vissza
Hogyan lehet környezetbarát a karácsony?

Korábbi cikkjeinkben rengeteg tippet adtunk ahhoz, hogyan kivitelezhető egy élhető és fenntartható életstílus. Hogyan kell kevesebb műanyaghulladékot termelni, és hogyan érdemes az irodát vagy saját otthonunkat tisztítani. Bebizonyítottuk, hogy igenis egy kis odafigyeléssel, és konzekvenciával ez nem lehetetlen, mégis rengeteget segít.

Az ünnepek egy kis tudatossággal változtathatunk, hogy a karácsony is felesleges hulladék termeléstől mentes legyen.

Hiszünk abban, hogy a karácsony is lehet környezetbarát és gazdaságos is egyben, és ez az alábbi cikkünkben olvasható tippek segítségével Neked is sikerülni fog!

 

Ajándékok és a csomagolásuk

Valószínűleg az ünnepek alatt is kellő figyelmet fogsz fordítani a környezetvédelemre, ha ez amúgy is a mindennapi rutinod része. A csomagolás gondos megválasztásával, legyen szó vásárolt vagy saját kezűleg készített ajándékról, sokat tehetsz a környezet védelméért.

Bizonyára te is tudod, hogy az egyszer használható masnikból, csomagolópapírból, díszdobozokból temérdek mennyiségű szemét keletkezik. De, ha már mindenképp csomagolópapírt kell használj, akkor gondoskodj róla, hogy a család szelektíven gyűjtse a szemetet karácsonykor is!

Használhatsz újrahasznosított papírt vagy akár textíliákat, de egy sálba csomagolás is opció, ami akár maga is az ajándék részét képezheti. Mindig az egyszerűség legyen szem előtt. Ha valamit papírzacskóban adsz át, akkor azt külön még becsomagolni teljesen felesleges.

Égősorok és a díszítés

A saját készítésű ajándékoknak, tárgyaknak mindig is jóval nagyobb volt az eszmei értéke, mint megvásárolt társaiknak. Amellett, hogy szívmelengetőek, a vele járó élmény remek kikapcsolódás a mókuskerékből.  Éppen ezért, ha időd engedni, semmiképp ne vásárolj, hanem alkoss saját kezűleg karácsonyfadíszeket

Nincs szükség arra, hogy minden évben újakat vásárolj, természetes anyagokból, vagy akár mézeskalácsból, só-liszt gyurmából remek díszek készíthetőek.

Beleértve a ház külső díszítését is és a belső terek dekorálását, az ünnepi fények kiválasztásánál törekedj arra, hogy energiatakarékos égősorokat vásárolj.

Pénztárcabarát karácsonyi dekorációs ötletek

Természetesen sem az ajándékok, sem a karácsonyi díszek nem olcsók, éppen ezért, összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan lehet mégis pénztárcakímélő módon kivitelezni a dekorációt.

Adományboltok

Fedezz fel egy adományboltot, járd körbe és keress olyan apróságokat, melyek díszként szolgálhatnak otthonodban. Régi teáscsészékből készülhet remek gyertyatartó, a tálakat pedig lefestheted és ünnepi mintákkal díszítheted.

Égősorok

Néhány fényfűzér és az ünnepi hangulat garantált. Tekerj fel pár égősort egy girlandra, vagy lógasd körbe őket a szekrényeden, akár tedd bele egy-egy befőttesüvegbe és élvezd a fényáradatot.

A természet díszei

Használd ki a természet adta kincseket! Gyűjts össze fenyőtobozokat, leveleket, gallyakat, csipkebogyót. Fújd le őket arannyal vagy ezüsttel vagy bármilyen kedvedre való színnel.

Ehető dekoráció

Az egyik legtündéribb dolog karácsonykor a mézeskalácsházikó. De készíthetsz ínycsiklandó bonbonokat is, a lényeg, hogy az ehető díszek elkészítése szerepeljen a karácsonyi terveid között. A karácsonyfa is remekül díszíthető mézeskalács figurákkal.

Saját készítésű gömbdíszek

Vásárolj egy csomag átlátszó színű gömböt, és töltsd meg őket kedvedre csillámporral, gyöngyökkel vagy akár fest be őket szintén saját magad által elkészített sablonok alapján. A legjobb bennük az, hogy sosem mennek ki a divatból és évről évre díszíthetik a karácsonyfát!

 

Ne felejtsd el, hogy az egészen apró dolgok képesek a legnagyobb csodákra! Az ünnepi hangulatot néhány szalaggal vagy masnival is megalapozhatod az otthonodban. Hidd el, ha már csak Te, a családod és baráti köröd odafigyeltek a környezetbarát megoldások alkalmazására, az is rengeteget számít!

 

Áldott békés ünnepeket!

Vissza

Legyen Ön is elégedett ügyfelünk!

Kérje ajánlatunkat most!